Ingredients
- 1,3 kgs del peix escollít (lluc, peix de roca, etc…) que tinguem o bé bullit o bé rostit, picat amb la picadora o la thermomix
- 300 grs de ceba tallada molt fina
- 1 raig de vi blanc
- 1,5 l de llet
- 100 gr de mantega
- 300 gr de farina blanca
- Nou moscada
Elaboraciò
Fornejar el lluç en supremes, salpebrat. Deixar que s‘atemperi i amb les mans desfer la carn, separant-la de la pell i treient espines.
En una cassola sofregir la ceba amb tota la mantega, durant 15 min a foc baix, ha de quedar rossa. Afegir el vi blanc i evaporar l’alcohol. Abocar-hi la farina juntament i coure-ho tot junt 5 min.
Afegir poc a poc la llet i la nou moscada en pois. Remenar amb ies varilles per a que s’integri bé a llet i no fací grumolls. Salar i portar-ho a ebullició sense parar de remenar. Espessir-ho durant 5 min coent a foc alt pero ramenant també el fons de la cassola per a qué no s’enganxi. Afegir-hi el peix i amb un rem rigid anar ramenant procurant que no s‘enganxi al fons de la cassola. Seguir coent que la massa estigui espessa.
Provar de sal i passar-ho a una safata. Filmar-ho en calent i fer-hi forats per a que no faci crostes. Portar-ho a la nevera.
Quan la massa ja estigui freda bolejar les croquetes amb la ajut de farina, ou i pà ratllat.
Congelar-les amb etiqueta fins a fer-les servir.