Hola a tothom,

Voldríem abastar-ho tot i anar lluny, molt lluny , però som pares i mares treballadors que volem fer de l’AMPA un espai compartit, dins de l’horari personal, i de les nostres vides.

Malgrat les limitacions personals, tenim ganes de col.laborar , o dit d’altra manera, de treballar en equip , d’ intercanviar idees , de compartir preocupacions, projectes, metes, il.lusions, reptes, i també coses més lúdiques, però no per això menys importants, com ara festes, sopars, etc.

També volem acceptar el repte , que l’equip de mestres i la direcció de l’escola ens llancen, i que nosaltres mateixos desitgem: ajudar al bon funcionament de l’escola i assumir el compromís de treballar per un projecte comú.

Per això, com a mena d’exemple presentem els següents objectius d’aquesta AMPA:

– Donar suport a les accions que l’Escola ja de portar a terme.

– Millorar les comunicacions entre pares i mares i la direcció i l’equip de mestres.

– Promoure la participació de pares i mares en les activitats de l’escola com: tallers, reunions amb professorat, Consell      Escolar, jornades monotemàtiques, activitats extraescolars, etc.

– Estimular perquè l’ AMPA siga un espai de debat sobre aspectes educatius i sobre la formació dels xiquets i xiquetes.

– Promoure activitats de formació per a pares i mares, a través de xerrades, conferències, debats, col.loquis, etc.

– Fomentar el coneixement del Projecte Educatiu de Centre (PEC) i la Programació General Anual (PGA) de l’Escola, i fer propostes en aquelles parts en què podem fer-ho .

– Fer de mediadors, si cal, en conflictes, queixes i suggeriments.

– Estimular perquè en les reunions de classe la informació siga àgil, viva i interactiva, és a dir, que deixe lloc a l’intercanvi d’informació i al coneixement mutu.

– Informar de la gestió econòmica de l’associació.

– Avaluar la gestió realitzada.

– Consensuar la nostra intervenció en projectes que requerixen del finançament de l’AMPA, i fer propostes d’intervenció en la renovació de materials i instal.lacions.

Per resumir, i com que cadascun de nosaltres pot fer aportacions interessants, considerem que, com a AMPA, hem de ser permeables als suggeriments que els associats consideren rellevants o d’interés general.

Actualment, la Junta Directiva de l’AMPA s’encarrega de les següents tasques:

–       actua com a nexe d’unió entre les famílies i l’escola mitjançant reunions amb l’equip directiu.

–       organitza el servei d’acollida matinal.

–       organitza les permanències durant la jornada intensiva del mes de juny.

–       organitza les activitats extraescolars.

–       sol·licita subvencions al Departament d’Educació.

–       fa el seguiment del projecte de l’escola definitiva.

–       participa en el Consell Escolar del centre.

–       participa en les festes de l’escola.

–       participa en les comissions d’estils de vida saludables i escola verda.

–       s’encarrega de la promoció d’activitats

–       participa en els actes que organitzen conjuntament totes les ampes del municipi

–       gestió del Blog de l’AMPA ( https://ampacamins.wordpress.com/ )

–       col·labora econòmicament amb l’escola en la compra de  materials per al centre, els alumnes, les festes, etc. En aquest apartat, us fem un petit resúm  del material aportat per l’AMPA:

* Les cortines Bandalux per la majoria de les classes.

* Les cortines per al menjador.

* L’equipació d’ordinadors a la sala d’informàtica.

* L’equip de só de l’escola

* i un llarg e.t.c…..

Com ho fem?

–       Amb la col·laboració, implicació, il·lusió i dedicació de pares i mares que, ja sigui de forma regular o puntual, ajuden a organitzar i a dur a terme totes aquestes activitats.

–       Amb la quota anual que, voluntàriament, paguen totes les famílies associades i que permet a l’AMPA millorar i complementar els recursos humans i materials necessaris per a l’escola.

Organització i reunions

La junta de l’AMPA es reuneix a l’escola un cop al mes, a les 19 hores. Aquestes reunions són obertes per a tots els socis de l’AMPA. Qualsevol suggeriment que tingueu ens el podeu fer arribar a l’adreça de correu electrònic de l’AMPA (ampa.ceipcamins@gmail.com) o bé assistint a les reunions mensuals de la junta, on podreu explicar el que us preocupa.

Prèviament a cada reunió, i a través del mail, blog, i mitjançan link al facebook rebreu informació de la data en que es celebrarà la reunió mensual i de l’ordre del dia.

Comissions:

Actualment treballem em diverses comissions com:

Comissió d’extraescolars i serveis

Aquesta comissió proposa a l’escola i al Consell Escolar activitats extraescolars, s’encarrega de buscar les empreses i/o els professionals més adients per oferir aquests serveis. A més, les coordina i fa de pont entre les empreses, els pares i l’escola. S’encarrega també d’organitzar el servei d’acollida i de permanències.

Comissió festes

Aquesta comissió s’encarrega d’organitzar les participacions de l’AMPA en les festes que celebrem conjuntament amb l’escola.

Les comissions es reuneixen de manera independent per tal d’agilitzar les gestions. Totes les decisions importants s’aproven en les reunions de la Junta Directiva.

Així doncs, ja veieu que és el que fem tots els pares i mares que componem l’AMPA Camins, i la implicació que tenim per millorar any rere any. D’aquesta manera amb l’esforç de tots, aconseguirem garantir la relació de les famílies entre elles i entre aquestes i l’escola.

Gràcies….

AMPA Camins

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s